Υλικά για 2-3 άτομα
- Για την μαρινάδα
- 1 συσκευασία (650γρ.) κοτόπουλο μπούτι, Του Χασάπη
- 2 ποτήρια ξηρό κόκκινο κρασί, Cimarosa
- 1 ξηρό, μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Bouquet garni (4 κλωναράκια μαϊντανό, 2 κλωναράκια θυμάρι, 2 φύλλα δάφνης)
- Για το μαγείρεμα
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 100γρ. κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους Mirepoix
- 100γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 μανιτάρι πορτομπέλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί (αυτό που θα κρατήσουμε από την μαρινάδα)
- ½ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο, Kania
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- Αλάτι (εάν χρειάζεται), ΚΥΠΑΡΙ
- 4 κ.σ. beurre manié (2 κ.σ. αλεύρι ζυμωμένο με 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο)
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετείστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήστε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί από 8 μέχρι 24 ώρες.
- Αφού μαριναριστεί, σουρώστε την μαρινάδα και κρατήστε το κοτόπουλο και το κρασί.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο και τσιγαρίστε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τοποθετείστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και κρατήστε το λίπος από το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το mirepoix: κρεμμύδι, καρότο και μανιτάρια. Μαγειρέψτε μέχρι να μαράνουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέστε το ξηρό κόκκινο κρασί από τη μαρινάδα και το ζωμό.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν τα μπούτια.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε το ζυμωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε το να σιγοβράσει χωρίς πώμα και ανά διαστήματα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Τέλος σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.