Υλικά για 4 άτομα
- 2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος, χωρίς κόκκαλα
- Αλεύρι για πανάρισμα, RIVERCODE
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
- 2 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, MILBONA
- 200γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- ½ φλιτζ.(100ml) γλυκό κόκκινο κρασί, Μαρσάλα ( κουμανταρία ή μαυροδάφνη)
- ½ φλιτζ. (100ml) ζωμό κοτόπουλο, KANIA
- Χυμό από ½ λεμόνι
Μέθοδος παρασκευής:
- Ανοίξτε το κοτόπουλο στα δυο σαν πεταλούδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Τοποθετείστε τα ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες και χτυπήστε τα καλά με έναν μπάτη, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Κόψτε το κάθε φιλέτο σε 2 ή σε 4 κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο τοποθετήστε μια στρώση αλεύρι αναμειγμένο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλευρώστε ελαφρός τα φιλετάκια.
- Ζεστάνετε 1 κ.σ βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
- Τοποθετήστε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
- Τοποθετήστε τον υπόλοιπο βούτυρο, στο τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κρασί μαρσάλα, το ζωμό και τον χυμό λεμόνι.
- Προσθέστε στη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλο.
- Σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί και η σάλτσα να είναι γρασαρισμένη.