Υλικά για 4-6 μερίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 συσκευασία (600γρ.) καθαρισμένοι μηροί κοτόπουλο, κομμένοι σε μικρά κομμάτια, Του Χασάπη
- 50γρ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
- 1 τριμμένο καρότο σε χοντρό τρίφτη
- 250γρ. κριθαράκι, Combino
- 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
- 500γρ. ζεστό νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Πιπέρι, Kania
- Ρίγανη, Mikado
Για το σερβίρισμα
- ½ χυμό λεμόνι
- Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
- Μαϊντανό
- Φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος παρασκευής:
- Χρησιμοποιήστε μια αντικολλητική πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι με πώμα.
- Προσθέστε μέσα μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Ακολούθως, προσθέστε και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε καλά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα άσπρο χρώμα.
- Σβήστε με κρασί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Προσθέστε το καρότο, το κριθαράκι, τη ντομάτα πασάτα, το ζεστό νερό, τη πρέζα ζάχαρης, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα πώμα.
- Βράστε για 12 λεπτά ανακατεύοντας ανά 2 λεπτά συνεχώς για να μην κολλήσει (το μείγμα θα είναι ρευστό όταν τελειώσει).
- Αφού το κριθαράκι ψηθεί σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε για ακόμα πέντε λεπτά μέχρι το γιουβέτσι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Αφού ετοιμαστεί, ξεσκεπάστε το φαγητό, προσθέστε το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο, μαϊντανό και θυμάρι.