Υλικά για 4-5 άτομα
Για τα φρούτα:
- 125γρ. φρούτο της επιλογής σας κομμένο σε κύβους (αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, μανταρίνι, κεράσι)
- 1 κ.σ ρούμι
- 1 κομμάτι φλούδα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- ¼ κ.γ. κανέλα, Kania
- 500ml γάλα πλήρες, Milbona
Για τη κρέμα:
- 4 κρόκους αυγών
- 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού (20γρ.), Belbake
- 100γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
Για το τελείωμα:
- 4 κ.σ. κρυσταλική ζάχαρη για το καραμέλωμα, Belbake
- 4-5 πυρίμαχα μικρά μπολ ειδικά για κρέμα καταλάνα, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
Για τα φρούτα:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε το φρούτο της επιλογής σας μαζί με το ρούμι, φλούδα πορτοκάλι, ζάχαρη και κανέλα. Σκεπάστε και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το φρούτο (περίπου 5΄).
- Προσθέστε μέσα το γάλα και κοχλάστε. Ακολούθως σβήστε τη φωτιά και αφήστε να αρωματιστεί το γάλα για ακόμα 5 λεπτά. Όταν το γάλα πάρει τις μυρωδιές αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκάλι.
Για τη κρέμα:
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τους κρόκους, το αλεύρι καλαμποκιού και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε μέσα στο μείγμα με τα αυγά 1 φλιτζ. ζεστό γάλα και ανακατέψτε γρήγορα για να μην κόψει (όπως φτιάχνετε την σούπα αυγολέμονη).
- Πάνω από το γάλα τοποθετήστε ένα κόσκινο και επιστρέψτε το μείγμα με το αυγό μέσα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα. Με αυτό το τρόπο αφαιρείτε τις μεμβράνες από το αυγό.
- Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά. Ανακατεύετε με το σύρμα για λίγα λεπτά να δέσει ελαφρά.
- Μοιράζετε την κρέμα σε τέσσερα μπολ.
- Αφού κρυώσει, τοποθετήστε στο ψυγείο για να παγώσει καλά (για 2 ώρες περίπου).
Για το σερβίρισμα:
- Πασπαλίστε τη κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη και την καραμελώνετε με ένα φλόγιστρο. Εναλλακτικά την καραμελώνετε κάτω από το broiler του φούρνου (grill).