Υλικά για 4-6 άτομα
- 3 κ.σ.ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα, όλα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 200γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα
- 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα χωρίς σκληρό κοτσάνι
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα από μέσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- Νερό, όσο χρειάζεται
Γαρνιτούρες
- Σχοινόπρασο
- Γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- Θυμάρι
Για τη μπρουσκέτα
- 6 φέτες γαλλική μπαγκέτα
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 150γρ. τυρί που λιώνει όπως μοτσαρέλα, Lovilio
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώστε το λαδόχαρτο σε ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το νερό.
- Καλύψτε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
- Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
- Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε το ψιλοκομμένο τσίλι (αν θέλετε) έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.
- Σερβίρετε σε μικρό μπολ με γαρνιτούρα όπως στραγγιστό γιαούρτι, σχοινόπρασο καιμπρουσκέτα με λιωμένο τυρί.
Για τις μπρουσκέτες
- Κόψτε τη μπαγκέτα σε στενόμακρες φέτες.
- Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάλτε τις από το φούρνο και απλώστε το τυρί από πάνω.
- Ψήστε για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί