Για το κοτόπουλο
- 600γρ. φιλετάκια κοτόπουλο, του Χασάπη
Για τη σάλτσα πίρι-πίρι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
- Χυμό από 1 λάιμ
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη, Kania
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο, Deluxe
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, Mikado
- 1 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ ξύσμα από λάιμ
Μέθοδος παρασκευής
Προετοιμασία για τη σάλτσα
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα.
Για το κοτόπουλο
- Αφού ετοιμάσετε τη σάλτσα προσθέστε τη στο κοτόπουλο και ανακατέψτε. Ιδανικά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί από 2 μέχρι 24 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Ακολούθως, τοποθετήστε από πάνω τα φιλετάκια.
- Ψήστε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλετάκια.
- Για περισσότερη γεύση μπορείτε να τα ψήσετε και στο γκριλ.
Συνοδευτική πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας και μέλι
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία ανάμεικτα μαρούλια με κόκκινο λάχανο, Η κουζίνα μου
- 1 καρότο κομμένα σε λεπτές φέτες (με τον αποφλοιωτή)
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό πορτοκάλι χωρισμένο σε μοίρες
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ ξύδι μήλου, DELUXE
- 1 κ.γμουστάρδα, WINAROM
- ½ κ.σ. μέλι, γλυκάνθη
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Μέθοδος παρασκευής
Για τη σαλάτα
- Ετοιμάστε τα λαχανικά και φρούτα της σαλάτας. Τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Για το ντρέσινγκ
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
- Προσθέστε το μέλι, αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
- Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.
Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με σαφράν και κουκουνάρι
Υλικά
- 1φλιτζ. ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
- 2 φλιτζ. ζεστό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 συσκευασία σαφράν (1γρ), Deluxe
Γαρνιτούρες:
- Κουκουνάρι, Alesto
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με το αλάτι.
- Προσθέστε το ρύζι και το σαφράν στο ζεστό νερό.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 10 λεπτά ασκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό).
- Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
- Γαρνίρετε με κουκουνάρι.