Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κουτάκι μπύρα, Finkbräu Pils
- ¼ φλ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
- 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, DELUXE
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- Αλάτι Ιμαλαΐων
- Νερό, όσο χρειάζεται
Μέθοδος παρασκευής
- Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
- Κόψτε τις στα 4 και βράστε για 12΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
- Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη μουστάρδα με τη μπύρα και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο το χυμό και ξύσμα λεμόνι, και το αλάτι.
- Στραγγίστε τις πατάτες και προσθέστε τις στο μεγάλο μπολ με τη μπύρα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τις καλά.
- Τοποθετήστε σε χαρτί στρωμένο με λαδόχαρτο και ραντίστε με λίγο νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30΄ με 40’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα