Mexican chicken wings:
- 2 packets of marinated chicken wings, Tou Hasapi
Accompaniment:
- Blue cheese sauce with yoghurt and honey
(see recipe below) - Celery, cut in sticks
PREPARATION
- Preheat the oven to 210 C° and line a baking tray with aluminium foil and greaseproof paper.
- Put the chicken wings on the baking tray and cook until they start to brown, for about 15 minutes.
- Turn the wings over and cook for a further 15 minutes or until they are golden brown.
- Put the wings on a platter and serve with the celery and blue cheese sauce.
Blue cheese sauce with yoghurt and honey:
- ½ packet gorgonzola, Lovilio
- 1 small, strained yoghurt, Milbona
- 4 tbsp Mayonnaise, Vita D’or
- Juice of ½ a lemon
- 1 tbsp honey, Marlen
- 2 tbsp coriander, freshly chopped
- Salt, Kypari
- Pepper, KANIA
PREPARATION
- Put all the ingredients in a blender and combine until you have a creamy puree.
- Put the sauce into a bowl, next to the wings.
Μεξικάνικες φτερούγες κοτόπουλο:
- 2 συσκευασίες μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλο, του Χασάπη
Συνοδευτικά:
- Σάλτσα μπλε τυριού με γιαούρτι και μέλι
(ακολουθεί συνταγή) - Σέλινο , κομμένο σε μπαστουνάκια
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 210 C° και στρώνουμε ένα ταψί με ασημόχαρτο και λαδόχαρτο.
- Τοποθετούμε τις φτερούγες πάνω στο ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
- Με μια λαβίδα γυρίζουμε τις φτερούγες
και τις ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά ή
μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. - Τοποθετούμε τις φτερούγες σε πιατέλα
και σερβίρουμε με το σέλινο
και τη σάλτσα μπλε τυριού.
Σάλτσα μπλε τυριού με γιαούρτι και μέλι:
- ½ συσκευασία gorgonzola, Lovilio
- 1 μικρό γιαούρτι στραγγιστό, Milbona
- 4 κ.σ. μαγιονέζα, Vita D’or
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι, Marlen
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- Αλάτι , Kυπάρι
- Πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ρίγνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα
ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. - Τοποθετούμε τη σάλτσα σε μπολ δίπλα στις φτερούγες.