Υλικά (24 μερίδες)
Για τη ζύμη
- 2 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 240γρ. μαλακό βούτυρο, Milbona
- ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
- 2 φλιτζάνιααλεύρι για κάθε χρήση, Rivercote
Για την επικάλυψη
- ½ φλιτζάνιψιλοκομμένοκαρύδι, Alesto
- Ασπράδια (από τα δύο αυγά της ζύμης)
Για τη γέμιση
- 1 συσκευασία κρέμα νουγκατίνα (φουντουκιού), CHOCO NUSSA
- 1/2κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Σε δύο μπολ χωρίστε τα αυγά σε ασπράδι και κρόκο.
- Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέστε τους κρόκους μαζί με τον βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ακολούθως βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και τη πλάθετε σε μικρές μπάλες.
- Παράλληλα ετοιμάζετε 2 μπολ. Το ένα με ψιλοκομμένο καρύδι και το άλλο με τα ασπράδια.
- Περνάτε τις μπάλες πρώτα από το ασπράδι και μετά από το καρύδι τοποθετώντας τις σε μία λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε για 5-6 λεπτά και μετά βγάζετε το ταψί από τον φούρνο. Με τον αντίχειρα, κάνετε μια βαθιά λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
- Με δύο κουταλάκια του γλυκού, γεμίστε το κέντρο του κάθε μπισκότου με μια μικρή ποσότητα κρέμας φουντουκιού.
- Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.