Ingredients for 12 biscuits
For the dough
- 1 pack (0.1 gr) powdered Kozani saffron, Deluxe
- 2 tbsp milk, Milbona
- 1 egg (the yolk separated from the white)
- 120 gr soft butter, Milbona
- ¼ cup brown sugar, Belbake
- ½ fresh vanilla pod, scraped, Belbake
- 1 cup all-purpose flour, Rivercote
For the topping
- Egg white, beaten (from the egg used in the dough)
- 100 gr (or as much as necessary) finely-chopped almonds, Alesto
For the filling
- 180 gr unsalted white cheese (anari or anthotyro), GALPO
- 3 tbsp (or as much as necessary) honey, Glykanthi
- 1 tbsp cinnamon, Kania
Preparation
For the filling
Mix all the ingredients together in a bowl until you have a uniform mixture.
For the dough
- Preheat the oven to 160 °C. Cover a tray with greaseproof paper.
- In a mortar, grind the saffron thoroughly until it is powdered. Alternatively, crumble with your fingers.
- Heat the milk in a small frying pan. Add the saffron and remove from the heat so as to release its colour for 5 to 20 minutes.
- In two bowls, separate the yolks and whites of the eggs.
- Put the egg yolks into the blender bowl along with the butter, sugar and vanilla. Beat well until the mixture is fluffy.
- Add the flour and salt, and mix well. Continue until the mixture is smooth.
- Remove the dough from the bowl and shape it into twelve small balls.
- Put the finely-chopped almonds in one small bowl and the egg whites in another.
- Dip the balls first in the egg whites and then in the almonds, and then place them on the greaseproof paper with a good distance between them.
- Bake for 5-6 minutes and then remove the tray from the oven. With your thumb, make a little dent in the centre of each biscuit.
- Fill each biscuit with a small quantity of the cheese, using two teaspoons.
- Bake for a further 12-15 minutes or until they are golden.
- Leave the biscuits to cool for 2-3 minutes and then put them on a rack.
Υλικά 12 Μπισκότα
Για την ζύμη
- 1 συσκευσία (0,1γρ.) κρόκο Κοζάνης (σαφράν) κοπανισμένο, Deluxe
- 2 κ.σ. γάλα, Milbona
- 1 αυγό (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
- 120γρ μαλακό βούτυρο, Milbona
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
- ½ φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
Για την επικάλυψη
- Ασπάδι ελαφρά κτυπημένο (από το αυγό της ζύμης)
- 100γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο αμύγδαλο, Alesto
Για τη γέμιση
- 180γρ. λευκό τυρί ανάλατο (αναρή ή ανθότυρο), ΓΑΛΠΟ
- 3 κ.σ. (ή όσο χρειαστεί) μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.σ. κανέλα, Kania
Μέθοδος παρασκευής
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιγενές μείγμα.
Για τη ζύμη
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Σε ένα γουδί κοπανάτε καλά το σαφράν μέχρι να γίνει σκόνη. Εναλλακτικά το τρίβετε με τα δάκτυλα.
- Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το γάλα. Προσθέστε το σαφράν και αφήστε το εκτός φωτιάς να απελευθερώσει το χρώμα του για 5 με 20 λεπτά.
- Σε δύο μπολ χωρίστε τα αυγά σε ασπάδι και κρόκο.
- Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέστε τους κρόκους μαζί με τον βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Ακολούθως βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και πλάθετε σε δώδεκα μικρές μπάλες.
- Παράλληλα ετοιμάζετε 2 μπολ. Το ένα με ψιλοκομμένο αμύγδαλο και το άλλο με το ασπράδι.
- Περνάτε τις μπάλες πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αμύγδαλο τοποθετώντας τις σε μία λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήστε για 5-6 λεπτά και μετά βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Με τον αντίχειρά, κάνετε μια βαθιά λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
- Με δύο κουταλάκια του γλυκού, γεμίστε το κέντρο του κάθε μπισκότου με μια μικρή ποσότητα τυριού.
- Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.