Υλικά για 16 τεμάχια
- 500γρ αλεύρι καλαμποκιού, RIVERCOTE
- 700γρ ζεστό νερό
- 1/3 κ.γ. αλάτι, Κυπάρι
- 1 κ.γ baking powder
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vitad’or
Για τη σάλτσα
- 1 μεγάλο μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 4ώριμες ντομάτες , κομμένες σε μικρούς κύβους (χωρίς σπόρια)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπέρι jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο - Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- 2κ.σψιλοκομμένο φρέσκοκόλιανδρο
- 1κ.γαλάτι, Κυπάρι
- Φρεσκοτριμμένομαύρο πιπέρι, Kanis
Γαρνιτούρα
- Λευκό τυρί (τύπου φέτα), κομμένο σε μικρά τρίγωνα, Γαλπο
- Φύλλα κόλιανδρο
Μέθοδος παρασκευής για τα gorditas:
- Σε ένα μεγάλομπολ, ανακατέψτε με ένα πιρούνι το αλεύριμε το νερό, το αλάτικαιτοbaking powder.
- Ακολούθως, πλάστε τη ζύμη σε 16 μικρά κεφτεδάκια και πιέστε τα ελαφρά με τις παλάμες σχηματίζοντας λεπτές πιτούλες.
- Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα λαδωμένο δίσκο (ή στρωμένο με λαδόχαρτο).
- Ετοιμάστε ένα επίπεδο τηγάνι. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίστε τις πίτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε τα gorditas σε μια πιατέλα και προσθέστε από πάνω λίγη σάλτσα. Γαρνίρετε με τυρί και φύλλα κόλιανδρο.
Μέθοδος παρασκευής για την σάλσα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Ingredients for 16 pieces
- 500 gr. corn flour, RIVER COTE
- 700 gr. hot water
- 1/3 tsp salt, Κypari
- 1 tsp baking powder
- Vegetable oil for frying, Vitad’or
For the sauce
- 1 big apple, cut in small cubes
- 4 ripe tomatoes, cut in small cubes (without seeds)
- 1 big onion, finely chopped
1 jalapeno pepper, without seeds, finely chopped - Juice of a small lemon
- 2 tbsp freshcoriander
- 1tsp salt,Κypari
- Freshly grated black pepper, Kanis
For the garnishing
- White cheese (feta type) cut in small triangles
- Coriander leaves
Μethod for preparing gorditas:
- In a large bowl, mix the flour, water, salt and baking powder using a fork
- Then, divide the dough into 16 little balls and press lightly with your hands to shape them into thin pies.
- Place the pies on a lightly greased tray (or coved baking paper)
- Prepare a flat fry pan. Lightly grease the pan and fry the pies until golden brown, about 4 minutes on each side.
- Place the gorditas on a platter and add a little sauce on top. Garnish with cheese and coriander leaves.
Μethod for preparing the sauce
- Mix all the ingredients in a bowl