Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία (600γρ.) μπούτι αρνιού χωρίς κόκκαλο, DELUXE
- 3 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 3 στελέχη σέλινο κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
- Aλάτι, Ιμαλαΐων DELUXE
Για τη σάλτσα κρασιού με μανταρίνι
- 3 κ.σ. βούτυρο Milbona
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 στέλεχος σέλινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Aλάτι, Ιμαλαΐων DELUXE
- 500ml ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
- 500ml νερό
- 1 μανταρίνι κομμένο στη μέση
- 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο για το τελείωμα
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπαγώστε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα λαχανικά, λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE και αλάτι.
- Σε ένα ταψί απλώστε τα λαχανικά και τοποθετήστε από πάνω το μπούτι αρνιού.
- Ψήστε στους 170 ο C για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφού ψηθεί, βγάλτε από το φούρνο το αρνί και αφήστε το σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί.
- Σερβίρετε με τα λαχανικά του.
Για τη σάλτσα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέστε τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο, σκόρδο) μαζί με αλάτι.
- Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαράνουν και μετά προσθέστε το κόκκινο κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέστε το δεντρολίβανο, το νερό, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι και το μανταρίνι.
- Βράστε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό.
- Περάστε τη σάλτα από κόσκινο σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Αφού την τοποθετήσετε πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε στο τέλος 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο για να γυαλίσει και σερβίρετε.