Υλικά για 2-4 μερίδες
- 200γρ. ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης, TERRANEA
- 3 κ.σ. ελαιόλαδo, Εὖ
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 500γρ. ζεστό νερό
- 250γρ. κατεψυγμένα μύδια, Ocean Sea
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από ½ λεμόνι
Συνοδευτικά
- Λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
Μέθοδος παρασκευής
- Αφήστε τα κατεψυγμένα μύδια να ξεπαγώσουν τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
- Ξεπλένετε καλά το ρύζι σε κρύο νερό και αφήστε το σε κόσκινο για να στραγγίσει καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μαζί με τις πιπεριές για ένα λεπτό.
- Ακολούθως, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε ξανά για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το ζεστό νερό, τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.
- Κοχλάστε και μετά χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα για 10 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αφού το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά, σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
- Αφήστε σκεπασμένο για ακόμη 5 λεπτά.
- Τέλος, πριν από το σερβίρισμα προσθέστε μέσα τον άνηθο μαζί με το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε καλά.