Υλικά για 4 άτομα
- 1 συσκευασία ορτύκια (4 τεμάχια) DELUXE
- 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 1 δάφνη
- Φλούδα μανταρίνι
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 στέλεχος σέλινο κομμένο σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
- Aλάτι, Ιμαλαΐων
- Πιπέρι, Kania
- 4 φέτες μπέικον, Αγροικία
Για τη σάλτσα
- Ψημένα λαχανικά και ζουμί από τα ορτύκια φούρνου
- 1 κ.σ. μπράντυ
- 3 κ.σ. γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο
- Aλάτι, Ιμαλαΐων
- Πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπαγώστε τα ορτύκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ακολούθως πλύνετε τα ορτύκια μέσα και έξω και στραγγίστε τα.
- Γεμίστε τα ορτύκια με τα αρωματικά (θυμάρι ή δεντρολίβανο), δάφνη και φλούδα μανταρίνι.
- Λαδώστε με ελαιόλαδο και αρτύστε με μπαχαρικά DELUXE, αλάτι και πιπέρι.
- Τυλίξτε το κάθε ορτύκι με μια φέτα μπέικον και κλείστε το με μια οδοντογλυφίδα στο μέρος της κοιλιάς.
- Παράλληλα σε ένα μπολ λαδώστε και αρτύστε με τα ίδια μπαχαρικά τα λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδι).
- Σε ένα ταψί απλώστε τα λαχανικά και τοποθετήστε από πάνω τα ορτύκια.
- Ψήστε στους 180°C για 40 με 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Αφού ψηθούν, βγάλτε από το φούρνο τα ορτύκια και αφήστε τα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστούν, ενώ φτιάχνετε την σάλτσα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μικρό τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέστε 1 κ.σ. μπράντυ. Ανάψτε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σβήστε με 3 κ.σ. γλυκό κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέστε 1 κ.σ. αλεύρι το οποίο είναι διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
- Παίρνετε τα λαχανικά και το ζουμί από τα ψημένα ορτύκια και τα βάζετε μέσα στο τηγάνι. Αφήστε να κοχλάσουν καλά και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε.
- Αφού κοχλάσουν για 5-7 λεπτά προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.
- Περάστε τη σάλτα από κόσκινο και σερβίρετε.