Υλικά για 16 μπισκότα των 55γρ.
- 400γρ. αλεύρι για κάθε χρήση, Rivercote
- 200γρ. ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 200γρ. βούτυρο, λιωμένο ή αρκετά μαλακό, Milbona
- 2 αυγά
- 1 σακουλάκι (250γρ) σοκολατένιες καραμέλες, «Big Hit”, για διακόσμηση
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τις καραμέλες.
- Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά και ακολούθως τη δουλέψτε λίγο με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και πλάστε το κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο στρογγυλό μπισκότο.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση 0,5 εκατοστών μεταξύ τους. Τοποθετήστε 3-4 καραμέλες στα μπισκότα, πατώντας τις ελαφρά.
- Ψήστε για 20 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς κελσίου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 10’-15’ λεπτά προτού να τα σερβίρετε.
- Τα μπισκότα αφού κρυώσουν εντελώς, φυλάγονται σε αεροστεγή δοχεία.
Ingredients for 16 biscuits of 55gr.
- 400gr. all purpose flour, Rivercote
- 200gr. sugar, Belbake
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp vanilla essence
- Pinch of Himalayan salt, Deluxe
- 200 gr. butter melted or quite soft, Milbona
- 2 eggs
- 1 bag (250gr) chocolate sweets, “Big Hit”, for decoration
Method
- Put all the ingredients except the sweets in a bowl.
- Stir well with a spoon and then knead with your hands into a soft dough.
- Divide the dough into 16 pieces and knead each piece into a big round biscuit.
- Put the biscuits on nonstick paper, 0.5 cm apart. Put 3-4 sweets on the biscuits, pressing lightly.
- Bake for 20 minutes approximately at 175 degrees C or until brown.
- Leave to cool for 10 to15 minutes before serving.
- Once completely cool, the biscuits can be stored in an air tight container.