Υλικά για 4-6 μερίδες
- 2κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ ποτήρι (50γρ) φιδέ, Combino
- 1 συσκευασίακουκουνάρι (πινόλια), Alesto
- 3κ.σ. κουμανταρία
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 4 μεγάλα σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 4 φλιτζ. ζεστό νερό
- 2 φλιτζάνια (400γρ.)πουργούρι, Terranea
- 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
- 1κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Μέθοδος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Ακολούθως, τσιγαρίστε τον φιδέ και το κουκουνάρι.
- Μόλις ο φιδές πάρει χρώμα προσθέστε την κουμανταρία και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ζεστό νερό και κοχλάστε.
- Βάζετε στο τέλος το πλιγούρι, τις ελιές, το βασιλικό, το πιπέρι (και αλάτι εάν χρειάζεται) και ανακατεύεται μια φορά μόνο.
- Αφού κοχλάσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε με μια στεγνή πετσέτα. Αφήστε σκεπασμένο το πιλάφι για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.