Ingredients for 8 people
For the lentils
- 600 gr small lentils, Terranea
- 2 bay leaves
- 3 whole garlic cloves
- Rind of half a lemon
For the salad
- 1 red onion sliced thinly
- 4 carrots, grated
- 10 radishes, grated
- 4 beetroots, cooked and grated
- 2 handfuls of cherry tomatoes, sliced down the middle
- 6 tbspfresh coriander, finely chopped
- 2 bunches of rocket, roughly chopped
- Himalayan salt, Deluxe
- Pepper, Kania
For the sauce
- 8 tbspolive oil, Archaika
- 4 tbspbalsamic vinegar, Acentino
- 2 tbspfresh lemon juice
- 10 pitted Kalamata olives, Baressa
- 1 tbspfresh thyme
- Pepper, Kania
- Himalayan salt, Deluxe
Preparation
For the lentils
- Rinse the lentils and boil them along with the bay leaves, garlic and lemon rind for half an hour or until they have softened, making sure they do not become mushy.
- As soon as the lentils are ready, drain them and remove the bay leaves, garlic and lemon rind.
- Put the lentils in a salad dish.
For the sauce
- Put all the ingredients in a blender and puree until you have a homogenous mixture.
- Put the sauce in the salad dish along with the lentils.
For the salad
- Put all the salad ingredients into the salad dish along with the lentils and olive sauce and combine well.
Υλικά για 8 άτομα:
Για τις φακές
- 600γρ. φακές ψιλές, Terranea
- 2 δαφνόφυλλα
- 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- Φλούδα από μισό λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένo σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 10 ραπανάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 4 παντζάρια ψημένα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 χούφτες ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 6κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 ματσάκια ρόκας, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
Για τη σάλτσα
- 8κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 4κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, Acentino
- 2κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, Baressa
- 1κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- Πιπέρι, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Μέθοδος παρασκευής
Για τις φακές
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται, μαζί με τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού
- Μόλις ετοιμαστούν οι φακές, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη φλούδα του λεμονιού.
- Βάζουμε τις φακές σε σαλατιέρα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να επιτύχουμε ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στις φακές στη σαλατιέρα.
Για τη σαλάτα
- Τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας μαζί με τις φακές και τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.