Υλικά για 18 κομμάτια των 50 γραμμαρίων
- 175γρ βούτυρο, Milbona
- 175γρ ζάχαρη
- 1 αυγό (60 γρ)
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 150γρ. Βραζιλιάνικο φιστίκι ανάλατο, αλεσμένο, Alesto
- 1 κ.σ. μπράντι, Majestät
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, J.D.Gross
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
- Αλέστε το φιστίκι και ψιλοκόψτε τη σοκολάτα.
- Κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με τον αναδευτήρα (Κ) στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
- Στη συνεχεία προσθέστε τα αυγά και κτυπήστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε το αλεύρι, το φιστίκι, το μπράντι, το αλάτι, τη σόδα και το ξύσμα πορτοκάλι.
- Συνεχίστε να κτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
- Τελευταία προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τοποθετήστε το σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας μεταξύ τους αρκετή απόσταση γιατί κατά το ψήσιμο τους θα απλώσουν.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά.