Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο με μαυροκέρασο και πατάτες με μπρόκολο ογκρατέν
Υλικά για 4 άτομα
- 50γρ.βούτυρο, Milbona
- 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 500γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ¼ φλιτζ (100ml) γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. ξύδι βάλσαμο με μήλο, Deluxe
- 50 γρ. σταφίδες
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- ¼ φλιτζ (100ml) νερό
- 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο, Deluxe
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
- 50 γρ.βούτυρο, Milbona
Για τις πατάτες
- 2 πακέτα πατάτες ογκρατέν με σάλτσα ανθόγαλα και μπρόκολο, DELUXE (ψήστε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρετε)
Μέθοδος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι. Αλατίστε και τσιγαρίστε ελαφρά.
- Προσθέστε το λάχανο, το ξύδι, το κρασί και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το νερό τον αστεροειδή γλυκάνισο, τις σταφίδες και σκεπάστε με ένα καπάκι χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
- Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε τη μαρμελάδα. Ανακατέψτε και αφήστε να εξατμιστούν τα υγρά.
- Για το τελείωμα του πιάτου, προσθέστε βούτυρο και μπαχαρικά.