Υλικά για 9 μικρά κέικ
Γέμιση
- 1 ½ φλιτζ. τριμμένο κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη (μόνο φλούδα, χωρίς τα σπόρια)
- ¼ φλιτζ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Ζύμη
- 110gr. βούτυρο ανάλατο, μαλακό, Milbona
- Μια πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- ¼ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 15ml (1 ½ κ.σ.) γάλα, Milbona
- 1 μικρό αυγό
- 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
Εξοπλισμός
- 9 κουπάτ/ φόρμες κοπής για μπισκότα (με διάμετρο 6-7cm.)
Μέθοδος παρασκευής
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υλικά της γέμισης –χωρίς υγρά- και ανακατέψτε καλά.
- Βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κολοκυθάκι να έχει ψηθεί ελαφρά.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Για τη ζύμη
- Σε ένα κάδο του μίξερ τοποθετείστε το βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη.
- Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Προσθέστε στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το αυγό.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε προσεκτικά το αλεύρι. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να πετύχετε ομοιόμορφη ζύμη.
- Τοποθετείστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίστε την σε 3 ίσα μέρη.
- Πάρτε κάθε κομμάτι ζύμης και ξαναχωρίστε το σε ακόμα 3 ίσα μέρη (συνολικά θα έχετε 9 κομμάτια ζύμης).
- Με την παλάμη σας ανοίξτε την κάθε ζύμη σε μια μικρή πίτα.
- Τοποθετείστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση πάνω στην πίτα, και κλείστε τη γέμιση στην πίτα σχηματίζοντας μια μεγαλύτερη μπάλα.
- Επαναλάβετε το ίδιο και για τις υπόλοιπες πίτες, μέχρι να έχετε 9 μεγάλες μπάλες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 165℃.
- Στρώστε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και τοποθετείστε εκεί, 9 λαδωμένα κουπάτ.
- Βάλτε μέσα τις μπάλες και πιέζοντάς τις ελαφρά προς τα κάτω.
- Ψήστε τα κέικ για 12 λεπτά.
- Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίστε προσεκτικά τα κέικ.
- Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 12 λεπτά.
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν πριν το σερβίρισμα.