Υλικά
Για την τεμπούρα
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 100γρ καλαμποκάλευρο, Rivercote
- 450γρ παγωμένο νερό
- 1 κιλό λαχανικά (μανιτάρια πορτομπέλο, κολοκυθάκια, κόκκινες πιπεριές) κομμένα σε λεπτές φέτες
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
Γλυκόξινη σάλτσα
- 1/2 κιλό ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ), Nostia
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 125γρ δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, Alesto
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 50ml ξύδι, Pason
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
Για το μέλωμα της σάλτσας
- 200γρ καστανή ζάχαρη, Belbake
- 50ml ξίδι, Pason
Μέθοδος παρασκεύης:
- Τοποθετήστε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο σε μπολ.
- Aνακατέψτε και προσθέστε το παγωμένο νερό, μέχρι να επιτύχετε ένα ρευστό χυλό.
- Kόψτε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
- Ζεστένετε το λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι.
- Όταν το λάδι φτάσει τους 190°C, βουτήξτε τα λαχανικά στην τεμπούρα, τινάξτε τα ελαφρά και βάλτε τα στο τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τοποθετείστε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως με τη συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.
Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά, εκτός από τα υλικά για το μέλωμα.
- Βράστε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
- Ακολούθως προσθέστε τα υλικά για το μέλωμα και συνεχίστε το βράσιμο για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ingredients
For the tempura
- 200 gr all-purpose flour, Rivercote
- 100 gr corn flour, Rivercote
- 450 gr cold water
- 1 kg of vegetables (Portobello mushrooms, courgettes, red peppers) chopped into thin slices
- Vegetable oil for frying, Vita D’or
Sweet-and-sour sauce
- 1/2 kg tomatoes, finely chopped, Nostia
- 1 green pepper, finely chopped
- 1 large onion, finely chopped
- 2 garlic cloves, finely chopped
- 125 gr plums, finely chopped, Alesto
- 1 tbsp coarse Himalayan salt, Deluxe
- 50 ml vinegar, Pason
- ½ tsp cinnamon, Kania
For the sweet and sour
- 200 gr brown sugar, Belbake
- 50 ml vinegar, Pason
Preparation:
- Put the flour and the corn flour into a bowl.
- Stir and add the cold water, until you get a runny sauce.
- Chop the vegetables into thin slices.
- Heat the oil in a wok or deep frying pan.
- When the olive oil reaches 190°C, dip the vegetables into the tempura, lightly shake off any excess and then fry them in the pan for 2 minutes, until they are golden on both sides. When they are ready, put them on absorbent kitchen paper and serve immediately with the sweet-and-sour sauce.
Preparing the sauce:
- Put all the ingredients into a medium pan, aside from the ingredients for the sweet-and-sour flavouring.
- Cook all the ingredients at a medium heat for 15 minutes or until the liquid has reduced and the sauce has thickened.
- Add the sweet-and-sour flavouring ingredients and continue to heat for 5 minutes or until the sauce has thickened.