Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα ζυμαρικά
- 1 συσκευασία χειροποίητα ζυμαρικά φουσίλι, DELUXE
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων DELUXE
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μπουκαλάκι αφρώδη οίνο (200ml), BURG SCHÖNECK Jahrgangssekt
- 1 σακουλάκι μείγμα αφυδατωμένων αρτυμάτων «αραπιάτα» από τη συσκευασία των ζυμαρικών (σκόρδο βασιλικό, ντομάτες, μαϊντανό, πιπέρι)
- 600ml (3 συσκευασίες) κρέμα γάλακτος, Milbona
Γαρνιτούρες
- Παρμεζάνα σε νιφάδες, Lovilio
- Φρέσκο βασιλικό
Μέθοδος παρασκευής
Για τη σάλτσα
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μαζί με το αλάτι μέχρι να μαράνει.
- Προσθέστε τη σαμπάνια και αφήστε το να ελαττωθεί ανακατεύοντας καλά την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά (2 κ.γ ανά 100γρ ζυμαρικών) και την κρέμα.
- Σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέστε αλάτι εάν χρειάζεται.
Για τα ζυμαρικά
- Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει (1,5 λίτρο νερό στα 100γρ. ζυμαρικών).
- Βράστε για 14-15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά και τοποθετήστε τα μέσα στη σάλτσα. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τυρί παρμεζάνα και βασιλικό.