Χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Για το ψητό τυρί και τα καρύδια
- 1 συσκευασίακαμαμπέρ (250 γρ.) Chêned’ argent
Για τα μανιτάρια
- 1κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 250γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
- 2κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. καρύδια ανάλατα,χοντροκομμένα ALESTO
- Πιπέρι, KANIA
Για την γαρνιτούρα και το σερβίρισμα
- Μέλι, MARLENE
- Φρεσκοψημένη Γαλλική μπακέτα, Rivercote
Μέθοδος παρασκευής
Για τα μανιτάρια
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι.Σοτάρετετα κομμένα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Μόλις ροδίσουν καλά, ανάψτε προσεκτικά με μπράντι και ανακινήστε το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά. - Προσθέστε το σχοινόπρασο, τα καρύδια και το πιπέρι. Κατεβάστε τηγάνι από την φωτιά.
Για το ψητό τυρί
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Βγάλτε το περιτύλιγμα από το καμαμπέρ και βάλτε το τυρί επάνω σε ένα λαδόχαρτο και σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει).
2. Όταν ψηθεί το καμαμπέρ, βγάλτε το από τον φούρνο, τοποθετήστε το προσεκτικά επάνω σε πιάτο σερβιρίσματος.
3. Τοποθετήστε τα μανιτάρια επάνω στη μισή επιφάνεια του τυριού έτσι ώστε, να μην καλύψετε ολόκληρο το τυρί.
- Περιχύστε το μέλι.
5. Σερβίρετε με τη Γαλλικήμπακέτα.