Υλικά για 2 μερίδες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα, ψημένη στον φούρνο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, VITAFIT
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 1 κ.σ. ξύδι, PASON
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα, ALESTO
- Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
Για τη γαρνιτούρα
- Καρυδόψιχα, ALESTO
- 1 πιπεράκι τουρσί, Freshona
- Φύλλα μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής
- Ψήστε τη μελιτζάνα στο φούρνο. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε στους 200 °C για 35 – 40 λεπτά. Ακολούθως, μοιράστε την στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα της. Ψιλοκόψτε την.
- Τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε ένα μπολ ή σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Γαρνίρετε με καρυδόψιχα, φύλλα μαϊντανό και πιπεράκι τουρσί.