Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια

    Υλικά για 2 μερίδες

 

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, ψημένη στον φούρνο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, VITAFIT
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 κ.σ. ξύδι, PASON
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 κ.σ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα, ALESTO
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania

 

 

Για τη γαρνιτούρα

  • Καρυδόψιχα, ALESTO
  • 1 πιπεράκι τουρσί, Freshona
  • Φύλλα μαϊντανό

 

Μέθοδος παρασκευής

  • Ψήστε τη μελιτζάνα στο φούρνο. Τρυπήστε την με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε στους 200 °C για 35 – 40 λεπτά. Ακολούθως, μοιράστε την στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα της. Ψιλοκόψτε την.
  • Τοποθετήστε τη ψιλοκομμένη μελιτζάνα σε ένα μπολ ή σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  • Γαρνίρετε με καρυδόψιχα, φύλλα μαϊντανό και πιπεράκι τουρσί.

 

TOP