Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και μέλι

Υλικά για 12 κεφτέδες των 50γρ.

  • 1 φλιτζ. (200γρ.) αποξηραμένα ρεβίθια, TERRANEA
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (120γρ), κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο στα τρία
  • 4 κ.σ. φύλλα μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα άνηθο
  • 14 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • Αλεύρι για το πανάρισμα, Belbake
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα Vita Dor

Συνοδευτικά

  • Σάλτσα ταχίνι με μέλι (ακολουθεί συνταγή)
  • Ανάμεικτη σαλάτα, Η Κουζίνα μου

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Φουσκώστε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύκτα. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίστε καλά τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίστε με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι .
  3. Βάλτε το μείγμα το ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα επάνω σε ταψί.
  5. Παράλληλα ετοιμάστε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος)
  6. Αλευρώστε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τηγανίστε τους και από την άλλη πλευρά.
  7. Τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε επάνω στη σαλάτα μαζί με το ταχίνι.

 

Σάλτσα ταχίνι με μέλι

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 50γρ. νερό χλυαρό
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ.μέλι, Γλυκάνθη

 

  • Μέθοδος παρασκευής
    Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχετε μία λεία σάλτσα.
TOP