Αμερικάνικα pancakes

30

Χρόνος Παρασκευής

5'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 1 κ.γ. σόδα | Belbake
  • ½ κ.γ. baking powder | Belbake
  • ½ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • 2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | Belbake
  • 250 γρ. γάλα | Milbona
  • 2 μέτρια αυγά, ελαφρώς χτυπημένα | νώμα
  • 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, ανάλατο | Milbona

 

Για το τηγάνισμα

  • Φυτικό λάδι | Vita dor

 

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι | Γλυκάνθη
  • Μούρα του δάσους | Green Grocers
  • Πραλίνα φουντουκιού | Vemondo
  • Ξηροί καρποί | Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χεριού, αλέθουμε όλα τα υλικά. Το μείγμα θα είναι αρκετά πιο πηχτό σε σύγκριση με τις γαλλικές κρέπες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ξέβαθο τηγάνι και ετοιμάζουμε ένα μπολ με φυτικό λάδι.
  3. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
  4. Με μια βαθιά κουτάλα της σούπας, παίρνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μία κρέπα 15 εκ. περίπου. Δεν απλώνουμε το μείγμα στο τηγάνι, όπως κάνουμε με τις γαλλικές κρέπες.
  5. Όταν το μείγμα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  6. Όταν πάρουν χρώμα οι κρέπες και από τις δύο πλευρές, τότε είναι έτοιμες.
  7. Τις σερβίρουμε ζεστές, με τις γαρνιτούρες της επιλογής μας.
X