Ανεμόμυλοι με γέμιση από μαρμελάδα και κρεμώδες τυρί.

Υλικά για 12 ανεμόμυλους

  • ½ (425γρ.) συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη σφολιάτα (διαστάσεων 40×32 εκ.), Kardis
  • 100γρ. κρεμώδες τυρί, Milbona
  • 50γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας (θα πρέπει να είναι σφικτή), Maribel
  • 1 αυγό χτυπημένο, για το άλειμμα
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί με τη μαρμελάδα.
  2. Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίστε την σφολιάτα σε 12 τετράγωνα διαστάσεων 10×10 εκ. Αφήστε το κομμάτι που θα παραμείνει για να δημιουργήσετε ένα στριφτάρι.
  3. Σε κάθε τετράγωνο χαράξτε τέσσερις διαγώνιες γραμμές ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου. Από πάνω ισομοιράστε το μείγμα μαρμελάδας αφήνοντας 1 κ.γ. για το στριφτάρι.
  4. Σχηματίστε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ανεμόμυλο φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να κολλήσουν. Τοποθετήστε τους σε ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Για το στριφτάρι: αλείψτε το με 1 κ.γ. μείγμα. Πιάστε τη λωρίδα από τις δύο άκρες της, στρίψτε την ελαφρά και τοποθετήστε την στο ταψί.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Επαλείψτε τους ανεμόμυλους και το στριφτάρι με το αυγό και ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
TOP