Υλικά

  • Τυρί κατάλληλο για σαγανάκι (κεφαλοτύρι ή σκληρό κασέρι), ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, RIVERCOTE
  • Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

 

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόψτε το τυρί σε κομμάτια με πάχος 1,5 cm (όσο το μισό της παλάμης του χεριού).
  2. Ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και ένα πιάτο με αλεύρι.
  3. Βουτήξτε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό και ακολούθως αλευρώστε τα καλά.
  4. Σε ένα ξέβαθο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  5. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο λάδι και τηγανίστε.
  6. Όταν δημιουργηθεί η κρούστα, γυρίστε με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσετε με το πιρούνι.
  7. Αφού ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά, βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
  8. Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι.

 

Σημειώση: μπορείτε να ψήσετε το τυρί σε τηγάνι του γκριλ, χωρίς πολύ λάδι.

Μην κόψετε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια, γιατί η κρούστα δεν θα είναι τόσο τραγανή.

X