Υλικά
- Τυρί κατάλληλο για σαγανάκι (κεφαλοτύρι ή σκληρό κασέρι), ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, RIVERCOTE
- Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Κόψτε το τυρί σε κομμάτια με πάχος 1,5 cm (όσο το μισό της παλάμης του χεριού).
- Ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και ένα πιάτο με αλεύρι.
- Βουτήξτε τα κομμάτια του τυριού πρώτα στο νερό και ακολούθως αλευρώστε τα καλά.
- Σε ένα ξέβαθο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια στο λάδι και τηγανίστε.
- Όταν δημιουργηθεί η κρούστα, γυρίστε με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσετε με το πιρούνι.
- Αφού ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά, βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
- Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι.
Σημειώση: μπορείτε να ψήσετε το τυρί σε τηγάνι του γκριλ, χωρίς πολύ λάδι.
Μην κόψετε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια, γιατί η κρούστα δεν θα είναι τόσο τραγανή.