Αρωματική σούπα θαλασσινών με σαφράν

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 πράσo (μόνο το λευκό κομμάτι), 1 μικρό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ντοματόπαστα, NOSTIA
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarossa
  • 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό μάραθο (φινόκιο), κομμένο λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι (μαύρο ή καυτερό)
  • 250γρ. γαρίδες καθαρισμένες, La Caldera
  • 1 δωδεκάδα μύδια, Ocean Sea
  • 1 συσκευσία μπακαλιάρο, Ocean Sea
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
  • Φέτες λεμόνι, για γαρνιτούρα

 

Υλικά για Κρουτόν 

  • 4 μέτριες φέτες ψωμί, κομμένες σε κύβους
  • 100γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο, Milbona
  • 1κ.σ. ρίγανη, Mikado

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προετοιμάστε τα λαχανικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πρασό μαζί με το κρεμμύδι και το αλάτι.
  3. Αφού μαράνουν και καραμελώσουν ελαφρά προσθέστε και το σκόρδο για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέστε και τη ντοματόπαστα και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό.
  4. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά.
  5. Συνεχίστε τη διαδικασία προσθέτοντας τις πατάτες, το φινόκιο, το καρότο, τις ντομάτες και 1 λίτρο νερό (θα πρέπει να σκεπαστούν καλά τα υλικά). Προσθέστε μέσα δάφνη, σαφράν, ξύσμα και πιπέρι.
  6. Σκεπάστε και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Αφαιρέστε τη δάφνη και προσθέστε στην κατσαρόλα το ψάρι.
  8. Βράστε μισοσκεπασμένα για 10΄ ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια τα τελευταία 5′ λεπτά.
  9. Δοκιμάστε το αλάτι, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και κρουτόνια.

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε τα κομμένα ψωμιά σε ένα ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο 190°C και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Όταντα κρουτόν ψηθούν, τοποθετήστε τα σε μπολ και περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά.
TOP