Αστακομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, σαμπάνια και λάδι τρούφας

Υλικά για 2 άτομα

Για τη σάλτσα

  • Έναν αστακό βάρους 350γρ, DELUXE
  • 250γρ σπαγγέτι, Combino
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, MILBONA
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ανάμεικτα μπαχαρικά για ψάρι, DELUXE
  • 2-3 κ.σ. μπράντυ, Majestat
  • 100ml σαμπάνια, Brut D’Argent
  • 1 συσκευασία (330γρ) σάλτσα ντομάτας, Deluxe
  • 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Τυρί παρμεζάνα σε νιφάδες, DELUXE
  • Αλάτι Ιμαλάιων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας, Deluxe

 

Μέθοδος προετοιμασίας

Για τη σάλτσα

  1. Λιώστε 2 κ.σ. κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα μπαχαρικά για ψάρι. Σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  2. Ακολούθως προσθέστε μέσα το μπράντυ και ανάψτε προσεκτικά.
  3. Συνεχίστε με την σάλτσα, προσθέτοντας τη σαμπάνια. Αφήστε να εξατμιστεί ελαφρά και ακολούθως προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

 

Για τον αστακό και τα ζυμαρικά:

  1. Ξεπαγώστε τον αστακό μια μέρα πριν ή τοποθετήστε τον σε νερό μέχρι να λιώσει ο πάγος.
  2. Κρατήστε τον αστακό σταθερό από τη ράχη με το ένα σας χέρι και με το άλλο χέρι στρίψτε την ουρά και τραβήξτε την ώσπου να ξεκολλήσει απ’ το υπόλοιπο σώμα.
  3. Σπάστε κάθε δαγκάνα του αστακού χτυπώντας την δυνατά στο μεγάλο μέρος για να σπάσει. Βγάλτε τη σάρκα που έχει στο εσωτερικό του.
  4. Πάρτε ένα πλατύ μαχαίρι και κόψτε κατά μήκος το σώμα του (κρατώντας τον με την ράχη προς τα κάτω). Ξύστε την πράσινη ουσία του κελύφους και τα αβγά του (αν έχει).
  5. Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε τη σάρκα από την ουρά και μετά τοποθετήστε την ξανά πίσω.
  6. Παράλληλα, βράστε τα φρέσκα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία.
  7. Ένα λεπτό πρωτού βράσουν τα ζυμαρικά, τοποθετήστε μέσα στο νερό τον αστακό και ζεματίσετε για να σερβιριστεί ζεστός.
  8. Ακολούθως βγάλτε ξανά τον αστακό σε ένα πιάτο και στραγγίξτε τα ζυμαρικά.
  9. Προσθέστε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.

 

Για το στήσιμο του πιάτου

  1. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε δύο πιάτα.
  2. Από πάνω τοποθετήστε τον μισό αστακό και δίπλα τις καθαρισμένες δαγκάνες του.
  3. Πασπαλίστε το κάθε πιάτο με παρμεζάνα, βασιλικό και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο με άρωμα τρούφας Deluxe.

 

TOP