Ατομικά λάβα κέικ σοκολάτας με επικάλυψη αμυγδάλου

Υλικά για 6 ατομικά κέικ διαμέτρου 6 εκατοστών

  • 2 μέτρια αυγά
  • 60γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100γρ. (1/2 συσκευασία) σοκολάτα κουβερτούρα 52% στερεά κακάο, Fin Carré
  • 30γρ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • Πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 65γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο Belbake

 

Για τις φόρμες

  • Βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • Αμύγδαλο ανάλατο αλεσμένο, Alesto

 

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό βανίλιας, Gelatelli

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βουτυρώστε 6 στρογγυλά φορμάκια για κέικ και μετά πασπαλίστε τα με το αλεσμένο αμύγδαλο.
  2. Τοποθετήστε σε ένα μπολ του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Κτυπήστε τα καλά μέχρι να διογκωθούν και να γίνουν σαν μια αφράτη κρέμα.
  3. Λιώστε παράλληλα τη σοκολάτα το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  4. Όταν λιώσουν τα υλικά, κατεβάστε προσεκτικά το μπολ από τη φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  5. Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα µε μια σπάτουλα.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας µε τη σπάτουλα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
  7. Χρησιμοποιώνταςδύο κουτάλια της σούπας, μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια σιλικόνης μέχρι τα ¾ τους.
  8. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 ºC για 6 λεπτά.
  9. Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και τοποθετήστε τα σε δοχείο με πάγο και νερό.
  10. Αφήστε ακόμη 1΄ μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.
  11. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.
TOP