Υλικά για 24 ατομικά κέικ

  • 300γρ.σοκολάτα κουβερτούρα, Fin Carré
  • 300γρ.βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 360γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 9 αυγά
  • 2 φρέσκιες καθαρισμένες βανίλιες, Belbake
  • 210 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
  • ½ κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη σοκολάτα. Βάζετε το μπολ σε bain marie και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  2. Όταν λιώσουν τα υλικά, κατεβάστε προσεκτικά το μπολ από την φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  3. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τηβανίλιακαι ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
  4. Ακολούθως προσθέστε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα µε το σύρµα.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας µε το σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
  6. Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας, μοιράζετε το μείγμα σε 24 ατομικά φορμάκια σιλικόνης μέχρι τα ¾ τους.
  7. Τοποθετήστε σε λαμαρίνα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς κελσίου για 10΄.
  8. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε ακόμη 5΄ μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

X