Αυγά σε φωλιές από καπνιστό ζαμπόν και τυρί γκούντα

Υλικά για 4 μερίδες

Για τα αυγά:

  • Ελαιόλαδο για το λάδωμα της φόρμας, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 συσκευασία (100γρ) ή 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε φέτες, Dulano
  • 40γρ (4 κ.σ.). τριμμένο τυρί γκούντα, Milbona
  • 4 μέτρια (50γρ) αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 4 κ.γ. τριμμένο τυρί γκούντα, για το τελευταίο πασπάλισμα
  • ανάμεικτα μπαχαρικά, Deluxe
  • γαρνιτούρα: ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πράσινη σαλάτα με μηλόξιδο:

  • 1 συσκευασία ανάμεικτα σαλατικά, Η Κουζίνα μου
  • παρμεζάνα σε λεπτές νιφάδες, LOVILIO
  • λιαστές ντομάτες, ITALIAMO ή ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ντρέσινγκ:

  • 60ml ελαιόλαδο
  • 20ml μηλόξιδο, Deluxe
  • ½ κ.γ. μουστάρδα, Kania
  • 4 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA

 

Μέθοδος παρασκευής για τα αυγά:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώστε 4 μικρές φόρμες για μάφιν από σιλικόνη.
  2. Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν γύρω γύρω από την φόρμα σχηματίζοντας μισή φωλιά. Το ζαμπόν θα πρέπει να προεξέχει πάνω από τη φόρμα και να καλύπτει την μισή επιφάνεια στον πάτο. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο κομμάτι ζαμπόν μέχρι να έχετε μια ολοκληρωμένη φωλιά.
  3. Στη συνέχεια τοποθετήστε 1 κ.σ τυρί τριμμένο στον πάτο της φόρμας.
  4. Σπάστε το κάθε αυγό στην κάθε φωλιά με το ζαμπόν.
  5. Τοποθετήστε 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος πάνω από κάθε αυγό και μετά πασπαλίστε με το τυρί (1 κ.γ στο κάθε αυγό) και τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
  6. Ψήστε για 15 λεπτά.
  7. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά.
  8. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού βγάλτε προσεκτικά το αυγό σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο.
  9. Σερβίρετε με συνοδευτική σαλάτα.

 

Μέθοδος παρασκευής για τη συνοδευτική πράσινη σαλάτα:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και χτυπήστε τα να γίνουν σάλτσα για 1 λεπτό (ή χτυπήστε τα με ένα φουέ).
  2. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
  3. Γαρνίρετε με νιφάδες παρμεζάνας ή και λιαστές ντομάτες.

 

TOP