Αυγά σκραμπλ (Scrambled eggs)

5

Χρόνος Παρασκευής

3'

Χρόνος Ψησίματος

1

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 3 μέτρια αυγά (150 γρ.) | νώμα
  • 1 κ.σ. γάλα | Milbona
  • ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο | Milbona
  • Aλάτι | νώμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania

 

Γαρνιτούρα

  • Τυρί τριμμένο έμενταλ | Milbona

 

Επιλογές συνοδευτικών

  • Πράσινη σαλάτα με σπανάκι | Η Κουζίνα μου
  • Baked beans | Campo Largo

Λουκάνικα σχάρας | Αγροικία

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα, χωρίς το αλάτι και το πιπέρι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκ., ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Γέρνουμε το τηγάνι προς όλες τις μεριές, για να λιώσει το βούτυρο (προσοχή να μην καεί).
  3. Ρίχνουμε τα καλά χτυπημένα αυγά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Χρησιμοποιώντας μία μαρίζα (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη), ανακατεύουμε τα αυγά συνεχώς, κουνώντας παράλληλα το τηγάνι, έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα πιο κρεμώδες. Παράλληλα μαζεύουμε από το πλάι το μείγμα από το αυγό, για να μην καεί.
  5. Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι ενώ το μείγμα είναι ακόμη λίγο υγρό, γιατί το αυγό θα συνεχίζει να ψήνεται.
  6. Γαρνίρουμε με τυρί ενώ είναι ζεστό, για να λιώσει, και καρυκεύουμε με πιπέρι.
  7. Σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
X