Αυθεντική καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)

Υλικά για 6-8 μερίδες (ως ορεκτικό)

 

  • 500γρ ζυμαρικά (πένες, σπαγγέτι, λιγκουίνι, φουσίλι), Combino
  • 6 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους, Αγροικία
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Πρέζα αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, LOVILIO
  • 2 φρέσκα αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
  • Φρέσκο βασιλικό (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο με λίγο αλάτι και προσθέστε το μπέικον.
  3. Χτυπήστε το αυγό, το τυρί, και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  4. Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη ½ φλιτζάνι βραστό νερό.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το μπέικον και σκόρδο.
  6. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  7. Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
  8. Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Εάν χρειαστεί, αλατοπιπερώστε.
  9. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
TOP