Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλο με φοινίκια και ροδόσταγμα γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Για τη ζύμη

  • 600γρ κοτόπουλο κιμά, Του Χασάπη
  • 4 κ.σ. φρυγανιά αλεσμένη, Belbake
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
  • 80γρ φοινίκια, ψιλοκομμένα, Alesto
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι , Kυπάρι
  • πιπέρι, Kania
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

 

Για τη γαρνιτούρα

  • Μαρούλι Iceberg, Endive ή Radicchio
  • Σάλτσα μπάρμπεκιου, Kania
  • Σουσάμι
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο

 

Για το τηγάνισμα

  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita dor

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  2. Ακολούθως πλάστε με βρεγμένα χέρια τους κεφτέδες και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Εναλλακτικά ψήστε στο φούρνο επάνω σε λαδόχαρτο.
  3. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας και μετά επάνω σε μαρούλι της επιλογής σας.
  4. Τέλος με ένα πινέλο αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου, πασπαλίστε με σουσάμι, και κρεμμυδάκι φρέσκο.
TOP