Για τη ζύμη
- 600γρ κοτόπουλο κιμά, Του Χασάπη
- 4 κ.σ. φρυγανιά αλεσμένη, Belbake
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
- 80γρ φοινίκια, ψιλοκομμένα, Alesto
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι , Kυπάρι
- πιπέρι, Kania
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ροδόσταγμα
Για τη γαρνιτούρα
- Μαρούλι Iceberg, Endive ή Radicchio
- Σάλτσα μπάρμπεκιου, Kania
- Σουσάμι
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
Για το τηγάνισμα
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or
Μέθοδος παρασκευής
- Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
- Ακολούθως πλάστε με βρεγμένα χέρια τους κεφτέδες και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Εναλλακτικά ψήστε στο φούρνο επάνω σε λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας και μετά επάνω σε μαρούλι της επιλογής σας.
- Τέλος με ένα πινέλο αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου, πασπαλίστε με σουσάμι, και κρεμμυδάκι φρέσκο.