Αφράτα κεφτεδάκια με φοινίκια και ροδόσταγμα γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά

 

Για τη ζύμη

  • 600γρ. χοιρινό κιμά, Του Χασάπη
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. κύμινο, αλεσμένο
  • 80γρ. φοινίκια, ψιλοκομμένα, Alesto
  • 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι , Kυπάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

Για τη γαρνιτούρα

  • Σουσάμι
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο

Φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Ζυμώστε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  2. Ακολούθως πλάστε με βρεγμένα χέρια τους κεφτέδες και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
  3. Τοποθετήστε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας.
  4. Τέλος με ένα πινέλο αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου, πασπαλίστε με σουσάμι, κρεμμυδάκι φρέσκο και σερβίρετε.

 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 1 φλιτζ.κέτσαπ ντομάτας, Kania
  • 2 κ.σ.μουστάρδα, WINAROM
  • 2 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake

Παρασκευή για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και σιγοβράστε για 5 λεπτά

 

TOP