Υλικά για 1 cheesecake 16 εκατοστών

 

Υλικά για το μείγμα Α

  • 200γρ. κρεμώδες τυρί, Goldessa
  • 75γρ. πλήρες γάλα Milbona
  • 1 ½ κ.σ. (20γρ.) ζάχαρη Belbake
  • 3 (45γρ) κρόκοι αυγών
  • 3 ½ κ.σ. (32γρ.) αλεύρι καλαμποκιού κοσκινισμένο μαζί με 1 ½ κ.σ. (12γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.γ. baking powder

 

Υλικά για το μείγμα Β

  • 3 (80 γρ) ασπράδια αυγών
  • 4 κ.σ. (50γρ.) ζάχαρη Belbake

 

Επιπλέον υλικά

  • Βούτυρο ανάλατο για το άλειμμα της φόρμας και του λαδόχαρτου
  • Ζάχαρη άχνη για το τελείωμα ή μαρμελάδα της επιλογής σας

 

Μέθοδος παρασκεύης

  1. Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 135 °C (το κέικ θα ψηθεί σε δύο θερμοκρασίες). Στρώστε με λαδόχαρτό ένα στρογγυλό ταψάκι των 16 εκατοστών και βουτυρώστε το χαρτί καλά.
  2. Χωρίστε τα αυγά και τοποθετήστε τα ασπράδια στο ψυγείο. Η μαρέγκα θα βγει πιο σφικτή με παγωμένα ασπράδια και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε τα 3 ασπράδια με το μίξερ χειρός έχοντας τη ζάχαρη έτοιμη για χρήση μαζί με ένα κουτάλι.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές που στέκονται και το μπολ με τη μαρέγκα να μπορεί να σταθεί κάθετα χωρίς αυτή να πέφτει.
  4. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη, προσθέστε λίγη – λίγη τη ζάχαρη. Μην χτυπήσετε πολύ τη μαρέγκα γιατί υπάρχει κίνδυνος να υγροποιηθεί. Αφήστε τη μαρέγκα στο ψυγείο.
  5. Ακολούθως, λιώστε σε μπεν μαρί το κρεμώδες τυρί. Προσθέστε το γάλα και τη ζάχαρη, και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε ένα – ένα τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το αλεύρι καλαμποκιού μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Προσθέτετε σταδιακά, σε 3 δόσεις το μείγμα τυριού μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι. Τοποθετείστε το ταψάκια μέσα σε μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το ταψάκι με το μείγμα (μπεν μαρί).
  8. Ψήνετε το γλυκό σας στον προθερμασμένο φούρνο στους 135 ° C για 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 150 ° C και συνεχίζετε το ψήσιμογια ακόμα μια ώρα.
  9. Αφού ψηθεί, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά.
  10. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και ζεστό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε μερίδες.
X