Αφράτο τιραμισού με μασκαρπόνε, κέικ Stracciatella και λικέρ Αμαρέτο πικραμύγδαλο

*Εύκολο και πεντανόστιμο τιραμισού χωρίς μίξερ!

Υλικά για ένα στρυγγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών

  • 250γρ. (1 συσκευασία) τυρί μασκαρπόνε
  • 40γρ. (4 κ.σ.) άχνη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • 15ml (3 κ.σ.) λικέρ αμαρέτο, Armilar ανακατεμένο με 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, Bellarom
  • 200ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
  • 200ml καφές φίλτρου, Bellarom
  • 400γρ. (1 συσκευασία) κέικ Stracciatella, Confiserie Firenze

Για την επικάλυψη

  • 15γρ. (2 κ.σ.) τρίμματα σοκολάτας 80% κακάο, J.D Gross
  • 6 γρ. (1 κ.σ.) άγλυκο κακάο, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου και αφήστε να κρυώσει σε ένα βαθύ πιάτο. Επιπλέον κόψτε το κέικ Stracciatella σε φέτες στο πάχους ενός δακτύλου.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα το τυρί, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το λικέρ ανακατεμένο μαζί με τον καφέ.
  3. Αφού κτυπηθεί καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ακόμα λίγο.
  4. Βουτήξτε την μισή ποσότητα από την Stracciatella στον καφέ και στρώστε την πρώτη στρώση.
  5. Ακολούθως απλώστε την μισή ποσότητα από την κρέμα.
  6. Επαναλαμβάνετε με ακόμα μια στρώση κέικ βουτηγμένα στον καφέ και τελειώστε με μία στρώση κρέμα.
  7. Με ένα πιρούνι δώστε σχήμα στο γλυκό και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
  8. Τοποθετήστε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
  9. Τέλος πασπαλίστε με κάκο και σερβίρετε.

 

 

TOP