Υλικά για 4 άτομα
Σκεύη/ Υλικά
- 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3εκ.)
- λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1 ½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
- 600γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος)
Για τον χυλό
- 60γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 2 μεγάλα (110γρ.) αυγά
- 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- 3 κ.σ. (75γρ.) ρευστό μέλι, Γλυκάνθη
- 150γρ. γάλα φρέσκο, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (8γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το τελείωμα
- λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο κλαφουτί)
Μέθοδος παρασκευής:
- Προθερμάνετετον φούρνο στους 200°C.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
- Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφράτα αυγά.
- Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
- Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα κεράσια στην επιφάνεια του χυλού.
- Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα κλαφουτίς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
- Σερβίρετε ζεστά ως έχει ή κρύα με ζάχαρη άχνη.