4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3εκ.)
λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1 ½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
600γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος)
Για τον χυλό
60γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
2 μεγάλα (110γρ.) αυγά
70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
3 κ.σ. (75γρ.) ρευστό μέλι, Γλυκάνθη
150γρ. γάλα φρέσκο, ΓΑΛΠΟ
2 κ.σ. (8γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το τελείωμα
λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο κλαφουτί)
Μέθοδος παρασκευής:
Προθερμάνετετον φούρνο στους 200°C.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφράτα αυγά.
Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα κεράσια στην επιφάνεια του χυλού.
Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα κλαφουτίς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδα μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή» παρέχετε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική μας.
ΑποδοχήΠροστασία προσωπικών δεδομένων