Γαλλική κρέμα «κλαφουτίς» με κεράσια και κονιάκ

Υλικά για 4 άτομα

Σκεύη/ Υλικά

  • 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη (μήκους 14 εκ. και βάθους 3εκ.)
  • λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (1 ½ κ.γ. ζάχαρη για το κάθε σκεύος)
  • 600γρ. κεράσια με κουκούτσια (150γρ. για το κάθε σκεύος)

 

Για τον χυλό

  • 60γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 2 μεγάλα (110γρ.) αυγά
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 3 κ.σ. (75γρ.) ρευστό μέλι, Γλυκάνθη
  • 150γρ. γάλα φρέσκο, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. (8γρ.) κονιάκ ή λικέρ αμυγδάλου
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για το τελείωμα

  • λευκή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα πριν από το ψήσιμο στον φούρνο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (για το κρύο κλαφουτί)

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Προθερμάνετετον φούρνο στους 200°C.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Αλείψτε τα πυρίμαχα σκεύη με λιωμένοβούτυροκαιπασπαλίστεμε τη ζάχαρη.
  4. Σε ένα μεγάλομπολ χτυπήστε ελαφράτα αυγά.
  5. Τοποθετήστε μέσα και το αλεύρι και κτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το γάλα, το κονιάκ και το αλάτι.
  7. Ρίξτε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και τοποθετήστε τα κεράσια στην επιφάνεια του χυλού.
  8. Πασπαλίστε με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε για 20 λεπτά. Τα κλαφουτίς θα φουσκώσουν στο ψήσιμο αλλά μετά θα ξεφουσκώσουν καθώς πέφτει η θερμοκρασία.
  9. Σερβίρετε ζεστά ως έχει ή κρύα με ζάχαρη άχνη.

 

 

TOP