Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σούπα

  • 2κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 4 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτέςφέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • ¼ φλιτζ. γλυκό κόκκινο κρασί (κουμανταρία ή μαυροδάφνη)
  • 2κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινό ή λαχανικών, Kania
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2κ.γ. φρέσκο θυμάρι

 

Για τα κρουτόνια

  • 4 κομμάτια ψωμί κομμένα στο μέγεθος του μπολ της σούπας ή φρυγανιές
  • 125γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο, VALLEYSPIRE

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Ανακατέψτε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, έως ότου το κρεμμύδι γίνει σκούρο και καραμελωμένο – περίπου 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρασί. Ανακατέψτε καλά, στη βάση της κατσαρόλας.
  3. Στη συνέχεια, βάλτε και το αλεύρι, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
  4. Ακολούθως προσθέστε τον ζωμό, αλάτι (εάνχρειάζεται), πιπέρι, δάφνη και θυμάρι.
  5. Σιγοβράστε για ακόμη 10-12 λεπτά κι ανά διαστήματα ξαφρίστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  6. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τα κρουτόνια. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψωμί, τοποθετήστε τα σε ταψί. Ψήστε στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
  7. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν και λιώνουν στο στόμα, γεμίστε τα μπολ με σούπα μέχρι τα ¾ του δοχείου. Τοποθετήστε επάνωένα κρουτόνικαι το τυρί.
  8. Βάλτε τα πυρίμαχα μπολ σούπας επάνω σε ταψί και τοποθετήστε τα στον ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρετε με προσοχή τη σούπα ζεστή, σε πιατάκι σερβιρίσματος.

 

 

TOP