Γεμιστά μπισκότα «κρουασάν» με ξερά φρούτα, κονιάκ, χυμό κλεμεντίνη και ξηρούς καρπούς

Ζύμη

  • 190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
  • 100γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Belbake
  • 65γρ. ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 1 μικρό αυγό
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Γέμιση

  • 75 γρ. παστά βερύκοκα ή δαμάσκηνα, Alesto
  • 25 γρ. φρέσκο χυμό κλεμεντίνη
  • 25 γρ. κονιάκ, Majestät
  • 40 γρ. άχνη ζάχαρη, Belbake
  • 200 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια, αλεσμένα, Alesto
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως σε γρήγορη
  3. Ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  4. Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Ακολούθως αφαιρέστε από το ψυγείο και χωρίστε την σε 3 κομμάτια.
  6. Ανοίξτε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα πιάτο διαμέτρου 20 εκατοστών, κόψτε σε 6 κύκλους.
  8. Κόψετε τον κύκλο στην μέση και μετά διαγώνια έτσι ώστε να σχηματίσετε 12 μικρά τρίγωνα (όπως θα κόβατε μια πίτσα).
  9. Τοποθετήστε ένα με δύο κουτάλια του γλυκού γέμιση στην πλατειά μεριά του τριγώνου και τυλίξτε.
  10. Ακολούθως τοποθετήστε το κάθε μπισκότο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο με την ένωση να βλέπει προς τα κάτω (σαν κρουασάν).
  11. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 

TOP