Γεμιστά μπισκότα “Ma’amoul” με χουρμάδες και αμύγδαλο

Υλικά για 44 τεμάχια

  • 700γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • 300γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαχλέπι αλεσμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 2 κ.σ. ροδόσταγμα

 

Για τη γέμιση

  • 800γρ. χουρμάδες* χωρίς κουκούτσι, Alesto
  • 100γρ. αμύγδαλο, Alesto
  • 2 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania

 

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη γέμιση

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.

 

Για τη ζύμη

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και κτυπήστε με το εργαλείο της τάρτας (Κ).
  2. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και ακολούθως στη γρήγορη, ζυμώστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Αφαιρέστε τη ζύμη από τον κάδο και μαζέψτε την με τα χέρια σε μια μπάλα.
  4. Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  5. Ακολούθως, πλάστε μικρές μπάλες (των 30γρ.), στο σχήμα μικρών κουραμπιέδων.
  6. Αφού πλάσετε τις μπάλες της ζύμης, πλάστε τη γέμιση με τους χουρμάδες σε πιο μικρές μπάλες ( των 20γρ.).
  7. Ανοίξτε με την παλάμη σας το μπαλάκι της ζύμης και τοποθετήστε μέσα το μπαλάκι της γέμισης.
  8. Εσωκλείστε το μπαλάκι της γέμισης και με τις παλάμες σας ξαναπλάστε σωστή τη μπαλίτσα.
  9. Με ένα πιρούνι χαράξτε (σαν αποτύπωμα) τα μαμούλια ή τοποθετήστε τα στην ειδική ξύλινη φόρμα.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C°.
  11. Στρώστε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα μαμούλια.
  12. Ψήστε για 10 λεπτά. Ακολούθως, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
  13. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 

*Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα ή και σύκα.

TOP