Για τα γεμιστά Burgers:
• 1 συσκευασία (650γρ.) βοδινό κιμά άπαχο, Του Χασάπη
• 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο σε χονδρό τρίφτη
• 2 κ.σ. μουστάρδα, WINAROM
• Αλάτι, Kυπάρι
• Πιπέρι, Kania
• Μια συσκευασία τυρί σε κύβους, Milbona
Συνοδευτικά:
• Κέτσαπ, KANIA
• Μαγιονέζα, Vita D’or
• Μουστάρδα, WINAROM
• Μαρούλι
• Ντομάτα
• Αφράτο ψωμάκι
• Τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα (ακολουθεί συνταγή)
• Relish Αγγουριού (ακολουθεί συνταγή)
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ( κιμά, κρεμμύδι, μουστάρδα αλάτι και πιπέρι) και τα ζυμώνουμε καλά. Όσο πιο πολύ ζυμωθούν, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα μπέργκερ μας.
2. Χωρίζουμε τον κιμά σε έξι (6) μέρη και πλάθουμε τα μπέργκερ γεμίζοντας τα με ένα κομμάτι τυρί που το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.
3. Τα ψήνουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι του γκριλ και μετά τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
4. Ψήνουμε στους στους 200°C για 15 λεπτά
5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε τις συνοδευτικές σάλτσες και προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα και τέλος τα μπέρκερ.
6. Κλείνουμε τα ψωμάκια, και
7. Τα Σερβίρουμε με τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα (ακολουθεί συνταγή).
Τραγανές πατάτες :
• 1 συσκευασία μικρές πατάτες με φλούδα, καλά πλυμένες
• Ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
• Αλάτι, Kυπάρι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
Για το μείγμα μπαχαρικών:
• 2 κ.γ. πάπρικα
• 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
• ½ κ.γ. αλάτι, Kυπάρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C°. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό.
2. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
3. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν ελαφρά.
4. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε wedges και τις τοποθετούμε επάνω σε ταψί με λαδόχαρτο.
5. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
6. Ψήνουμε τις πατάτες για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές.
7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ.
8. Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και σερβίρουμε
Relish Αγγουριού :
• ½ φλιτζ. ξίδι, Pason
• ½ φλιτζ. ζάχαρη, Belbake
• 4 αγγουράκια, ξεφλουδισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
• 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
• 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
• ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιούι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι σε χονδρό τρίφτη. Πιέζουμε με το μείγμα με τα χέρια, για να βγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται.
2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
4. Αφήνουμε τα υλικά μας να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα περίπου προτού τα σερβίρουμε σε ένα μπολ