Γιαουρτλού κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες

 

Για τα κεμπάπ

600γρ. κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη και σταγγισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. ρίγανη, KANIA
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη, KANIA
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ.σ κουκουνάρι, ψιλοκομμένο, ALESTO
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ


 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας Νάπολι, NOSTIA

 

 

 Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγουράκι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη και σταγγισμένο
  • 200γρ. φέτα, ΓΑΛΠΟ, σπασμένη με τα δάκτυλα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ΠΡΟΜΕΛ

 

 

Για το σερβίρισμα

  • πίτες (για σουβλάκι)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες ανακατεμένο με 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κ.γ. σουμάκι

 

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τα κεμπάπ:

1.     Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώστε.

2.     Αφήστε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πλάστε τον κιμά σε στενόμακρα μπιφτέκια, περάστε σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήστε στη σχάρα.

3.     Παράλληλα λαδώστε τις πίτες και ψήστε στη σχάρα.

4.     Τοποθετήστε τη ζεστή πίτα επάνω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ακολούθως, βγάλτε το μπιφτέκι από το ξύλινο σουβλάκι και τοποθετήστε το και αυτό επάνω στην πίτα.

5.     Περιχύσετε με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας.

6.     Με μια κουταλιά της σούπας προσθέστε το γιαούρτι και πασπαλίστε με το μείγμα του κρεμμυδιού και σερβίρετε.

TOP