Γιουβέτσι κοτόπουλο στη γάστρα

Υλικά  για 6-8 μερίδες

  • 600γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη
  • 250γρ. κριθαράκι, Combino
  • Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Nostia
  • 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Πιπέρι, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Ρίγανη, Mikado
  • 3 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • ½ λίτρο ζεστό νερό ή όσο χρειαστεί

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ ελαιόλαδο.
  2. Αφού ροδίσει καλά μεταφερτέ το σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέστε ακόμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  4. Προσθέστε και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
  5. Προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά ανακατεύοντάς το.
  6. Προσθέστε το καρότο μαζί με το πολτό ντομάτας και σοτάρετε για λίγο.
  7. Σβήστε με κρασί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  8. Προσθέστε το ζεστό νερό, τη ντομάτα, τη πρέζα ζάχαρης, πιπέρι και ρίγανη.
  9. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το κοτόπουλο που έχετε σοτάρει πριν.
  10. Αδειάστε το φαγητό μέσα σε γάστρα με το υγρό να είναι δυο (2) δάκτυλα περίπου πάνω από το κριθαράκι.
  11. Καλύψτε με λαδόχαρτο και ασημόχαρτο και ψήστε στους 170℃ για μισή ώρα.
  12. Αφού ψηθεί, ξεσκεπάστε το φαγητό και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.
  13. Τοποθετήστε στο φούρνο για ακόμα 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.
TOP