Γκιόζα με γαρίδες / Ιαπωνία

Για τη ζύμη (480γρ):

  • 2 φλιτζ. αλεύρι Rivercote (300γρ.) για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλιτζ. (120ml – 140ml)  ζεστό νερό
  • 1/3 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τη γέμιση:

  • 400γρ.γαρίδες La Caldera, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 εκ. κομμάτιρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • 2 σκελίδεςσκόρδο, τριμμένες
  • 1/3 κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέριμαύρο, Kania
  • 2 κ.σ.ψιλοκομμένοφρέσκο κρεμμυδάκι(το πράσινο μέρος μόνο)
  • 2 κ.σσάλτσα σόγιας Vitasia
  • Μια πρέζαζάχαρη, Belbake

 

 

Για το συνοδευτικό σος:

  • ¾ φλιτζ.σάλτσα σόγιας Vitasia
  • 4 κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • 5 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ¼ φλιτζ. ξίδι, Pason

 

Επιπλέον υλικά

  • Αλεύρι για πασπάλισμα, Rivercote
  • Φυτικό λάδι για σοτάρισμα, Vita D’or
  • Ζεστό νερό για το ψήσιμο

Εκτέλεση:

  1. Για τη ζύμη: Αναμείξτε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά όσο νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας αρχικά με ένα πιρούνι, ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο νερό). Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη ή με υγρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα.
  2. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, προετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
  3. Κατασκευή των γκιόζα: Χωρίστε τη ζύμη σε 24 κομματάκια (20γρ. περίπου το ένα). Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια μικρού πλάστη, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε λεπτό δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ. (να χωράει στην παλάμη μας).
  4. Προσθέστε 1 κ.γ. γέμιση στο κέντρο τους, αλείψτε με λίγο νερό τις άκρες, και κλείστε τη ζύμη σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Διπλώστε τα γκιόζα και πάλι, τσιμπώντας τα στις άκρες τους ώστε να κλείσουν καλά. Τοποθετήστε τα γκιόζα επάνω σε δίσκο.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι αρχίστε να τηγανίζετε τα γκιόζα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν και η ζύμη στο κάτω μέρος πάρει χρώμα, πασπαλίστε τα γκιόζα με μια κουταλιά αλεύρι. Προσεκτικά, προσθέστε αμέσως ζεστό νερό και σκεπάστε τα με το καπάκι (το νερό θα πρέπει να φτάσει λίγο πιο κάτω από τη μέση τους).
  6. Αφήστε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Τα γκιόζα θα μαλακώσουν, αλλά μόλις εξατμιστεί όλο το νερό θα τα αφήσετε για λίγα λεπτά ακόμα για να ξεροψηθούν.

Για τη σος: Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και τα σερβίρετε σε ξεχωριστό μπολ.

 

TOP