Γλειφιτζούρια από ντοματίνια και τυρί

Υλικά για 12 γλειφιτζούρια

 

  • 12 ντοματίνια
  • 12 κομμάτια μαλακό τυρί, κομμένο σε κύβους *
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκα
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού

 

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

*Ιδέες για τυρία : Μοτσαρέλα, Linessa, Χαλούμι ή αναρή,  ΛΙΒΑΔΙ Cheddar, Valley Spire,Gorgonzola, Lovilio

 

Μέθοδος παρασκευής

 

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό .
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την κορυφή (1 cm) από κάθε ντομάτα.
  3. Πιέστε ελαφρά την ντομάτα πάνω από ένα μπολ για να για να βγουν οι σπόροι της
  4. Τοποθετήστε ένα κομματάκια τυρί στην βάση της ντομάτας.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τρυπήστε τη βάση κάθε ντομάτας και τοποθετήστε τα γλειφιτζούρια σε ψηλά ποτήρια σερβιρίσματος.
  6. Αλείψτε την κορφή (τυρί) με ελαιόλαδο και ακολούθως βουτήξτε το ντοματίνι στο μπολ με το ξύσμα και το μαϊντανό δημιουργώντας έτσι μια εύγευστη γαρνιτούρα.

 

TOP