Υλικά για 12 γλειφιτζούρια
- 12 ντοματίνια
- 12 κομμάτια μαλακό τυρί, κομμένο σε κύβους *
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκα
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
*Ιδέες για τυρία : Μοτσαρέλα, Linessa, Χαλούμι ή αναρή, ΛΙΒΑΔΙ Cheddar, Valley Spire,Gorgonzola, Lovilio
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό .
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την κορυφή (1 cm) από κάθε ντομάτα.
- Πιέστε ελαφρά την ντομάτα πάνω από ένα μπολ για να για να βγουν οι σπόροι της
- Τοποθετήστε ένα κομματάκια τυρί στην βάση της ντομάτας.
- Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τρυπήστε τη βάση κάθε ντομάτας και τοποθετήστε τα γλειφιτζούρια σε ψηλά ποτήρια σερβιρίσματος.
- Αλείψτε την κορφή (τυρί) με ελαιόλαδο και ακολούθως βουτήξτε το ντοματίνι στο μπολ με το ξύσμα και το μαϊντανό δημιουργώντας έτσι μια εύγευστη γαρνιτούρα.