Γλειφιτζούρια από ντοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα

Υλικά για 12 γλειφιτζούρια

  • 12 ντοματίνια
  • 12 κομμάτια μοτσαρέλα, Lovilio κομμένη σε κύβους
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό με βασιλικό

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε την κορυφή (1cm) από κάθε ντομάτα.
  3. Πιέστε ελαφρά την ντομάτα πάνω από ένα μπολ για να για να αφαιρέσετε τους σπόρους από τις ντομάτες.
  4. Ακολούθως τοποθετήστε ένα κομματάκι τυρί στη βάση της ντομάτας.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τρυπήστε τη βάση κάθε ντομάτας και τοποθετήστε τα γλειφιτζούρια σε ψηλά ποτήρια σερβιρίσματος.
  6. Ακολούθως βουτήξτε τα ντοματίνια στο μπολ με το ξύσμα, μαϊντανό  και βασιλικό δημιουργώντας έτσι μια εύγευστη γαρνιτούρα.

 

TOP