Γλυκιά πίτσα με πραλίνα φουντούκι, κρεμώδες τυρί και φρούτα

Υλικά για την βάση κρέπας

  • 6 κ.σ. (120γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 1 κ.γ. (5γρ)  μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. (30γρ) ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 10 κ.σ. (80γρ) γάλα, Milbona
  • 2 αυγά (120γρ) ελευθέρας βοσκής
  • 2 κ.σ. (30γρ) λιωμένο βούτυρο ανάλατο συν έξτρα για το μαγείρεμα, Milbona
  • ¼ κ.γ.αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

Για την επικάλυψη
• 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού συν έξτρα για τη διακόσμηση, Mister Choc
• 4 κ.σ. κρεμώδες τυρί, Goldessa
• 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, Belbake
• Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας κομμένα σε λεπτές φέτες (μπανάνα, μήλο, ροδάκινο, φράουλες, μούρα ή άλλα φρούτα εποχής)
Για τη βάση

  1. Κοσκινίστετο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερκαι τη ζάχαρηάχνη σεένα μέτριο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζίτο γάλαμε το αυγό και στη συνέχειατολιωμένο βούτυρο μαζί με το αλάτι
  2. Ρίχνετε το μείγματου γάλακτοςστο μίγματο αλεύρικαι, χρησιμοποιώντας έναπιρούνι, κτυπήστεέως ότου έχετε μιαομοιόμορφη ζύμη. Αφήστετη ζύμησταθείγια λίγα λεπτά.
  3. Ζεστάνετε ένααντικολλητικότηγάνι (διαμ. 24εκ)σε μέτριαφωτιά και προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο. Ότανλιώσει, προσθέστε τοχυλό.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Περιμένετε μέχρι να δείτε μικρές μπουρμπουλήθρες να σχηματίζονται στην επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη, γυρίστε την κρέπα και ψήστε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  6. Αφαιρέστε τη κρέπα σε ένα μεγάλο πιάτο και παγώστε τη στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το κρεμώδες τυρί και τη ζάχαρηάχνη.
  2. Απλώστε επάνω στην κρύακρέπα μεμια σπάτουλακαι μετά στολίστεμε φρέσκα φρούτα. Περιχύστεκαι πάλιμεπραλίναφουντουκιού.
  3. Κόψτεσε φέτεςκαι σερβίρετε.
TOP